För medlemmar

Att bo i en bostadsförening innebär ett gemensamt ansvar. Här hittar du information som kan vara bra för dig som bor i bostadsföreningen Bf. Muttern 14. Saknar du något? Kontakta styrelsen på styrelsen@muttern14.se och berätta!

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan bokas genom den elektroniska bokningstavla som finns nedanför källartrappan eller online. För att boka online klicka på länken nedan för att ta dig till den digitala inloggningssidan för bokningen. Ange användarnamn (fyra siffror) och lösenord (fyra siffror). Användarnamn = ditt lägenhetsnummer enligt föreningens numrering, med fyra siffror (nollor i början) – exempelvis ”0037” för lägenhet 37.

Till varje lägenhet hör två nyckelbrickor. Att ersätta borttappad nyckelbricka kostar 500 kronor – kontakta styrelsen om du behöver beställa en ny.

 

Soprum

Vi har två soprum – ett i trapphus A och ett i trapphus B. Det finns inga lås på dörrarna men de ska vara stängda. De stora gröna kärlen är till för vanligt hushållsavfall, med undantag för det kärl som är markerat för pappersåtervinning. De mindre, bruna sopkärlen är avsedda för återvinning av nedbrytbara matrester. Komposterbara soppåsar som ska användas för matavfallet finns i soprummen: kontakta styrelsen om påsarna har tagit slut.

Föreningen saknar grovsoprum. Medlemmarna ansvarar själva för att transportera grovsopor, elavfall, batterier och kemiska produkter till närliggande miljöstation.

Innergård

På föreningens stora innegård finns utemöbler och grill som får användas av alla i föreningen. För den som vill planera finns det möjlighet att boka grillen och bordsgruppen i förtid. Sommartid förvaras dynor till trädgårdsmöblerna i en blå låda på gården. Ytterligare dynor finns i barnvagnsförrådet. Alla medlemmar är välkomna att vattna, klippa gräs och påta i rabatterna. Har du idéer om hur gården kan bli ännu trevligare för alla och tid att hjälpa till, kontakta gärna styrelsen.

Vid skada

Om akut skada inträffar i huset, meddela styrelsen och kontakta fastighetsskötaren Driftia. Telefonnummer och länk till Driftias felanmälningsformulär finns under Kontakt. Vid akuta situationer använd jourtelefon 08-744 09 50.

Städdagar

Varje år samlas föreningens boende för en gemensam vår- och höststädning. Tillsammans tar vi hand om innergård, källare, vind och andra gemensamma utrymmen. Ett perfekt tillfälle att lära känna husets boende lite bättre!

Bastu

I föreningens källare finns en bastu som går att boka via det gemensamma bokningssystemet.

Internet i huset

Registrera dig på Ownits hemsida eller hos kundservice: 08-525 073 00.

Varje lägenhet har ett dynamiskt ip-nummer (DHCP). För att använda WIFI behöver varje medlem sin egen router.

Behandling av trädäck

Om din lägenhet har balkong eller uteplats med trädäck ansvarar du för att hålla materialet i
gott skick. Här finns information om hur du behandlar ditt trädäck på rätt sätt:

Guide –  Behandling av trädäck >>

Lägenhetsnummer

Föreningen använder sig av två slags lägenhetsnummer: Lantmäteriets nationella lägenhetsregister och föreningens egen interna lägenhetsförteckning.

Hjärtstartare

Hjärtstartare nära Högalidsgatan 36, skriv ut och sätt upp på kylskåpet.
Gå in på Hjärtstartarregistret för att lokalisera var närmsta hjärtstartare finns!

PDF – Hjärtstartare nära Högalidsgatan